Jaantje

Geboren en getogen te Oost- en West-Souburg (tegenwoordig gemeente Vlissingen) ben ik een echt Zeeuws meisje. Als middelste in een gezin met drie meiden groeide ik op naast de bloemenwinkel van mijn ouders. Het bloemenvak trok mij ook aan en na de mavo volgde ik een opleiding tot bloembindster en werkte ik in diverse bloemenwinkels en op een tuincentrum. 
Ik trouwde, we kregen samen twee zoons en ik ging me laten omscholen tot leerkracht waarna ik elf jaar in het speciaal onderwijs werkte. Nog steeds werk ik in het onderwijs, maar nu als administratief medewerkster.

 
Bezig zijn met bloemen en tuinieren bleef een grote liefhebberij, de huizen waar we woonden hadden altijd een tuin(tje) waarin ik me lekker kon uitleven. De grootste tuin - op ons vorige adres - was 750 m2  over deze tuin ben ik een aantal jaren geleden een blog gaan bijhouden en toen is ook de naam "Hof van Jaantje" ontstaan. Jaantje (of Joane) is een Zeeuwse verbastering van Adriana - mijn doopnaam. 

Door het tuinieren in deze tuin, bezoeken van andere tuinen, lezen over tuinen en tuinieren en het bekijken van (Engelse) tuinprogramma's zoals 'Gardeners World', 'Garden Rescue', 'Big dreams, small spaces', groeide mijn kennis. Uit eigen interesse en om een goed ontwerp te kunnen maken voor de tuin bij ons nieuwe huis, heb ik de opleiding tuinarchitectuur gevolgd. Omdat dit allemaal zeer voorspoedig verliep, ontstond het plan om ook voor anderen tuinen te gaan ontwerpen. Sinds februari 2020 is Hof van Jaantje dan ook mijn tuinontwerp-bedrijf.

 

Ik ga graag voor jou aan de slag! 

Arina de Kraa - Arendse